"Zindanlar Ve Ejderhalar"dan Önce İzlemeniz Gereken Fantastik Filmler

"Zindanlar Ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur"  filminin fantastik evrenine bir ön hazırlık yapmak isteyenler buraya!

"Zindanlar Ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasında Onur" 7 Nisan'da vizyona giriyor. Bu senenin en çok konuşulan fantastik filmlerinden biri olacağını tahmin ettiğimiz bu film, 1974 yapımı rol yapma oyunu "Zindanlar ve Ejderhalar"dan uyarlanmıştır. Başrollerinde Regé-Jean PageChris PineHugh Grant ve Michelle Rodriguez'in bulunduğu; yönetmen koltuğuna ise John Francis Daley ve Jonathan Goldstein'in oturduğu film oyunun sevenleri arasında çoktan büyük bir heyecana sebep olmuş olsa da oyunu bilmeyenler bu fantastik dünyaya nasıl hazırlanabileceklerini merak ediyor olabilirler. Bu yüzden size "Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği"nden "Warcraft"a uzanan kapsamlı bir fantastik film listesi hazırladık.

İyi seyirler!

1. Dragonslayer

Orijinal İsmi: Dragonslayer

Süre: 108dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: Matthew Robbins
Yapımı: 1981 - ABD

Bir ülkenin kralı, dehşet verici ejderhayı krallıktan uzaklaştırak için onun bölgedeki bütün kızları ele geçirmesine izin vermek zorunda kalır. Bütün halkın hayatını tehdit eden bu ejderhayı bir dur deme görevi ise genç bir büyücüye verilir.

2. Warcraft

Orijinal İsmi: World of Warcraft

Süre: 123dk
Yönetmen: Duncan Jones
Yapımı: 2016 - ABD , Çin , Japonya , Kanada

Azeroth gezegenindeki insan düzeni tehdit altındadır. Nitekim Draenor'da yaşayan orklar, soylarının tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca Kara Geçit'ten geçerek insanların dünyasına gelmeye başlarlar. İnsanların önderi Anduin Lothar (Travis Fimmel) ve orkların önderi Durotan (Toby Kebbell), her iki halkın geleceğini belirleyecek bir noktaya geleceklerdir.

3. The Dark Crystal

Orijinal İsmi: The Dark Crystal

Süre: 93dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Frank Oz , Jim Henson
Senarist: David Odell
Yapımı: 1982 - ABD , İngiltere

Jen ve Kira, kendi ırklarının son temsilcisi iki Gelfling'dir. Bin yıl önce parçalanan ve düzeni sağlayan kutsal kristali sadece bir Gelfling'in tekrar birleştirebileceğini ve o zamandan beri kaosa boğulmuş olan dünyayı kurtarabileceğini öğrenen Jen, Kira ile birlikte yola koyulur. İkisi dışında tüm Gelfling'ler kehanetin gerçekleşmesini ve karanlık hükümranlıklarının sekteye uğramasını istemeyen Skeksis'ler tarafından katledilmiştir. İkili tüm zorlukları yenerek Skeksis'lerin sarayına girmek ve kristali ele geçirerek dünyaya tekrar düzenin hükmetmesini sağlamak zorundadır.

4. Willow

Orijinal İsmi: Willow

Süre: 126dk
Yönetmen: Ron Howard
Senarist: George Lucas , Bob Dolman
Yapımı: 1988 - ABD

Büyünün ve sihrin hüküm sürdüğü yıllarda, dünya bir kaosun içindedir. İnsanlar kraliçe Bavmorda'nın zulmü altında inim inim inlerken Kraliçenin huzurunu bozan tek şey bir kehanettir. Kehanete göre; bir kız çocuğu günün birinde bütün bu zulme dur diyecek, Bavmorda'nın saltanatı sona erdirecektir. Bunu duyan kraliçe, doğan tüm kız çocuklarını boğdurtmaya karar verir. Ancak seçilmiş bebemiz, kendisini nehre salan bakıcısı sayesinde kurtulmayı başarır. Nehir bebeği, "Willow" adındaki cüce ve ailesinin huzurlu kollarına taşıyacak bu arada kötü kraliçe de rahat durmayacaktır.

5. Excalibur

Orijinal İsmi: Excalibur

Süre: 141dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: John Boorman
Yapımı: 1981 - ABD , İngiltere

Kral Arthur'un bildik hikayesini alabildiğine "farklı" bir anlatımla sinemalara taşıyan yapım, görüntüleriyle Oscar adaylığına kadar yükselmişti.

6. Labirent

Orijinal İsmi: Labyrinth

Süre: 102dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Jim Henson
Yapımı: 1986 - ABD , İngiltere

Sarah için cumartesi akşamı üvey kardeşi Toby'e bakıcılık yapmak eğlenceli bir fikir değildi. Toby'nin ağlamasından sıkılan Sarah, en sevdiği kitabı Labirent'teki Goblinlerin Toby'i kaçırdığını hayal eder. Fantezisi gerçek olunca Toby'i geri getirmek için illüzyonlar labirentine girer. Mistik yaratıklar tarafından korunan krallığın başında büyücü Goblin Kralı vardır.

7. Hobbit: Beklenmedik Yolculuk

Orijinal İsmi: The Hobbit: An Unexpected Journey

Süre: 169dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2012 - ABD

Bilbo Baggins sakin hayatını rutin bir şekilde sürdürürken kapısı çalınır ve içeriye Gandalf girer. Bilbo Baggins ve beraberinde 13 cüce, Ejderha Smaug’un zamanında cücelerden çaldığı hazineyi kurtarmak üzere uzun bir macera için ilk adımlarını atacaklardır.

8. Beowulf

Orijinal İsmi: Beowulf

Süre: 115dk
Yönetmen: Robert Zemeckis
Senarist: Roger Avary , Neil Gaiman
Yapımı: 2007 - ABD

Beowulf güçlü ve korkusuz bir savaşçıdır. Bütün şehirleri kana bulayan ve çıkardığı kaosla insanları terörize eden grendel'le başa çıkabilecek tek kişi Beowulf'tur. Fakat Grendel'i yenmek, kabusun bitmesine yetecek midir? İntikam duygusu ile yanıp tutuşan Grendel'in annesi, Grendel'den bile daha tehlikeli olacaktır. 

9. Prenses Gelin

Orijinal İsmi: The Princess Bride

Süre: 99dk
Yönetmen: Rob Reiner
Senarist: William Goldman
Yapımı: 1987 - ABD

William Goldman'ın romanından sinemaya uyarlanan film, bir kahraman tarafından kurtarılan güzel prensesin fantastik hikáyesini konu alıyor. Filmde imkansız bir aşkın öyküsü büyükbaba tarafından torununa anlatılıyor. Birçok festivalden ödüllerle dönen film, Willy De Ville'ın imzasını taşıyan 'Storybook Love' adlı şarkıyla ‘‘En İyi Film Müziği’’ dalında Oscar'a aday gösterildi.

10. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Süre: 228dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2001 - ABD

Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır. Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.